Nyhed til alle rosenelskere
Pot-Rose med forførende duft vinder fornem pris

Rosa Eskelund – den internationalt anerkendte rosenforædler – har gennem årene skabt prisvindende roser til haven og boligen. Seneste nyhed er en serie duftende potteroser med store blomster, som netop har vundet Publikumsprisen på verdens største messe for planter. 

Pottede roser med duft er i sig selv uhyre vanskelige at forædle, og når man så yderligere ønsker, at de skal kunne holde i mindst tre uger og samtidig have store blomster, er der virkelig tale om en udfordring af de helt store. 
Det afholdt dog ikke den danske og internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund fra at tage udfordringen op, og efter 10 års forædlingsarbejde kunne hun i slutningen af januar præsentere resultatet af sine anstrengelser på IPM – verdens største plantemesse – i Tyskland. Her viste hun fire fortryllende sorter med store duftende roser og smukke grønne blade for et begejstret fagpublikum, der kvitterede med at tildele den danske rosenforædler Publikumsprisen.

– Det har været en lang, men spændende rejse, og når man så belønnes med Publikumsprisen, har det været alle anstrengelserne værd. Vi havde fire forskellige sorter med på IPM i Essen, og de stod alle flot med deres store blomster og skønne duft, siger en smilende Rosa Eskelund, der gennem årene har forædlet en bred vifte af internationale bestsellere under brand-navnene Infinity® og Roses Forever® 

Fire nye sorter

De nye duftende potteroser sælges under navnet `Love Fragrance Forever` og deres individuelle navne – Yellow Love Fragrance Forever, Pink Love Fragrance Forever, Crème Love Fragrance Forever og Rosa Love Fragrance Forever – fortæller om farven på roserne. De nye sorter er klar på markedet i marts måned og er lige velegnede til boligen samt en krukke på terrassen. 

Duft-roser til eftertanke

Rosa Eskelund er en passioneret rosenforædler. Trangen til at skabe noget nyt og enestående er hendes drivkraft, men det spændende forædlingsarbejde giver også tid til lidt eftertænksomhed.
– For et stykke tid siden hørte jeg udtrykket “Stop op og duft til roserne!” Hvor er det dog rigtigt! Vi har allesammen så travlt i dagligdagen, og derfor er det vigtigt en gang imellem at ‘stoppe op og dufte til roserne’ og glæde sig over de mange skønne ting, der omgiver os i naturen. Det kan hjælpe os til at sætte farten lidt ned og få øjnene op for alt det, der gør livet så skønt. Det er vigtigere end nogensinde at tage en pause og være til stede i nuet, for ellers går vi glip af de helt specielle øjeblikke, der gør livet så værdifuldt, siger Rosa Eskelund.