Stor succes på international messe i Tyskland

Rosa har succes med sine roser, ikke kun i Danmark men over hele verden.


World-wide

”Det handler om at have det rette produkt på det rigtige tidspunkt og møde de rigtige mennesker, om det så er fra Japan, Holland, Kina eller Skandinavien, så vi deltager ofte på internationale fag messer hvor mange kommer for at se efter et nyt produkt”, fortæller den danske roseforædler Rosa Eskelund, der netop er hjemvendt fra verdens største fagmesse for planter og blomster, IPM i Tyskland.
”Blandt andet er Kina blevet et større og voksende marked for os, og det vigtige er at være villig til at øse ud af al den viden vi har samlet i de 35 år vi har dyrket roser – for en rose er ikke bare en rose”.

”Vi ser altid efter kunder der selv ønsker at producere lokalt på licens, det er dels bedre for miljøet men også for rosen. Så vi leverer faktisk blot ganske få opstarts stiklinger til gartneren på den anden side af jorden -derefter producerer de selv de smukke roser”, uddyber Rosa.

Infinity hitter

Der må hele tiden optimeres på rosen, og længere holdbarhed, større blomster, nye farver er noget af det Rosa arbejder med i sit lille udviklings drivhus ved Faaborg.

”Kæmpe drivhuse bliver bygget og store produktioner startet så jeg må levere nye sorter løbende således at gartneren, om det er i Kina, Sydafrika eller Europa let kan sælge roserne”.

Infinity® rosen er et godt eksempel på optimering af produktet, og så er den ovenikøbet lettere at dyrke da den kun har 9 ugers produktions tid, således der kan dyrkes mange flere på samme areal, som er et stort plus for miljøet.

Infinity rosen kom til verden i 2012. Den var hvid, og året efter kom den sart rosa Princess of Infinity® som blev døbt af HKH Kronprinsesse Mary.

Nu er den røde så klar, og ude i verden er røde roser altid populære, så den nye King of Infinity®, som Rosa kalder sin nye rose, vil helt sikkert resultere i flere drivhuse i Kina.

Royalt besøg

Som en ekstra overraskelse på IPM messen fik Rosa besøg af HKH Prinsesse Benedikte som var tydeligt begejstret for Rosas roser. Prinsessen fik et par Infinity roser med hjem til Berleburg – bogen ‘Rosa Forædleren’ om Rosas rose forædling havde hun allerede læst.

Fakta

  • Rosa Eskelund er rose forædleren i Roses Forever ApS, der er et dansk familie eget rose forædlings firma der sælger rettigheder samt know-how til gartnerier i hele verden.
  • Roses Forever ApS er beliggende i Dyreborg ved Faaborg og beskæftiger 3 fuldtids ansatte.
  • Rosa Eskelund udvikler løbende nye roser i hendes forædlingsdrivhus i Faaborg på Fyn.
  • Rosas roser dyrkes i hele verden.
  • Rosa har ved flere lejligheder fået hendes roser døbt af kongelige og kendte.

 

For mere info kontakt Rosa Eskelund på re@rosa.dk

 

HKH Prinsesse Benedikte beundrer Rosas roser på messen i Tyskland. Foto: Jens Poulsen.

HKH Prinsesse Benedikte beundrer Rosas roser på messen i Tyskland. Foto: Jens Poulsen.

Stor effektiv produktion af Infinity roser

Infinity roser har ekstra lang holdbarhed indendørs.

Infinity roser har ekstra lang holdbarhed indendørs.

Infinity roser har ekstra lang holdbarhed indendørs.