Ofte stillede spørgsmål

Kan Roses Forever® og Infinity® roser udplantes?

Ja, de kan med fordel udplantes i havens krukker og bede. Roses Forever® og Infinity® roser bliver endnu smukkere af at komme ud.

Kan Roses Forever® og Infinity® roser overvintre udendørs?

Ja, de er vinterhårdføre, hvis de udplantes i vækstsæsonen maj til september.

Hvordan bør Roses Forever® og Infinity®roser i krukker/bede behandles om foråret?

Roser, som har overvintret i krukker og bede, bør beskæres let i slutning af april. Dvs. fjern alle brune grene. Når væksten starter har roserne brug for en let rosengødning.

Hvornår kan Roses Forever® og Infinity®roser udplantes og hvor længe blomstrer de?

Roses Forever® og Infinity®roser kan udplantes fra maj til september. Plantes  roserne i en krukke eller et bed i maj måned, blomstrer de indtil den første frost sætter ind sidst på året.

Hvor høje bliver Roses Forever® og Infinity® roser, hvis de udplantes i krukker eller bede?

Roserne kan blive ca. dobbelt så høje, som da de blev købt.

Hvordan skal Roses Forever® og Infinity® roser passes udendørs?

Nyd den smukt tilplantede krukke eller bed, klip afblomstrede roser af, så planten hele tiden ser frisk ud.

Hvis du kan nænne det, klip da også en buket til stuen. Jo flere blomster der klippes af, jo hurtigere kommer der nye. I krukker skal rosen vandes ca. en gang om ugen, og i sommersol vandes roserne flere gange om ugen – eller efter behov.

Hvordan skal Roses Forever® og Infinity® roser passes indendørs?

Placér roserne i lyse omgivelser, dog helst ikke i direkte sollys og ikke under for høje temperaturer. Roserne må godt stå køligt – stil dem evt. i et koldt værelse eller udestue om natten. Vand dem hver dag i sommerperioden, og hver anden dag i vinterperioden.

Sørg for, at jorden altid er fugtig, uden at roserne sopper i vand. Hvis du er bortrejst et par dage, stil da roserne væk fra solfyldte omgivelser og lad dem stå i 2 cm. vand.

Om sommeren kan roserne gødes med en svag rosengødning én gang om ugen. Under blomstring har de dog ikke behov for gødning, og om vinteren skal de ikke gødes.

Afblomstrede hoveder fjernes løbende, så roserne hele tiden ser friske ud. Efter afblomstring kan planten evt. klippes ned til ca. 5 cm. over jorden, hvorved planten bliver flottere og mere kraftig, når den vokser op igen.

Kan Roses Forever® og Infinity® roser også udplantes, når de er afblomstret i stuen?

Ja, roserne kan godt udplantes efter de er afblomstret i stuen, blot det sker i vækstsæsonen fra maj til september.

Hvilken placering er bedst indendørs?

Roses Forever® og Infinity® roser kan placeres overalt, husk blot at roser elsker lys. Og husk også, at meget direkte sollys kræver meget vand. Roser må aldrig tørre ud, jorden skal altid være fugtig, uden at de sopper i vand. Placér evt. roserne køligt om natten i et koldt værelse eller udestue.

Hvornår er det bedst at købe Roses Forever® og Infinity®roser med mange åbne blomster eller grønne knopper?

I stuen holder roserne bedst, hvis de har mange udsprungne blomster, da den enkelte blomst har en lang levetid. Skal roserne udplantes direkte i havens krukker og bede, er grønne knopper særdeles velegnede.

Hjælp, min Roses Forever® eller  Infinity® rose er blevet syg. Hvad gør jeg?

Du kan hente hjælp ved at sende en e-mail til mig og forklare symptomerne m.m. Jeg vil  hurtigst muligt svare på alle spørgsmål omkring Roses Forever® og Infinity®roser.

God fornøjelse med dine Roses Forever® og Infinity® roser.

Med venlig hilsen

Rosa Eskelund
Rosenforædler