Om Rosa ApS

Rosa ApS producerer potteroser af høj kvalitet under de to varemærker Roses Forever® og Infinity®. Gartneriet ejes af ægteparret Rosa og Harley Eskelund, der har mere end 30 års erfaring i produktion af potteroser. Rosa ApS er placeret i den lille by Lading lidt udenfor Århus. Gartneriet er på 30.000 m2 og danner rammen om en årlig produktion af 5 millioner potteroser hvoraf 95% eksporteres, primært til Europa.

Historien om Rosa ApS startede en søndag eftermiddag (1988) i Kolding, hvor Rosa og Harley Eskelund studerede annoncer for hunde i Søndagsavisen. I stedet fangedes deres opmærksomhed af en annonce for et gartneri i Lading nær Aarhus. Efter en tur til Lading og i banken, købte Rosa og Harley Eskelund gartneriet … og en hund.

Gartneriet var på 3.000 m2 og produktionen af 10,5 cm potteroser foregik ved gamle træborde, men allerede 2 år efter blev arealet forøget til 17.500 m2. I dag er gartneriet på 30.000 m2 og der bliver produceret et fuldt sortiment af potteroser i 6 og 10,5 cm.

Moderne dyrkningsteknik sammen med faglige gartnertraditioner gør det muligt at producere potteroser af meget høj kvalitet. Produktionen er meget miljøvenlig. Alle planter vandes fra gartneriets lukkede system, hvor naturens kalkfri regnvand opsamles og genanvendes. Dette betyder et meget lavt forbrug af grundvand, samt intet udslip af gødning. Derudover har gartneriet et meget lavt udslip af CO2, da det opvarmes med naturgas. Dog bliver solens varme udnyttet maksimalt hele dagen, således at der i sæsonen ikke er behov for opvarmning. Om natten anvendes kraftige isolationsgardiner, som holder på den opsamlede varme fra dagen.

Rosa Eskelund danner rammen om firmaets produktudvikling, der sammen med miljøforbedringer har en meget høj prioritet. Dagligt arbejdes der målrettet og bevidst med udviklingen af nye sorter, dyrkningsmetoder og arbejdsgange, således at gartneriet hele tiden er på forkant med udviklingen. Rosa ApS samarbejder med forædlingsfirmaet Roses Forever ApS, som i 1996 også blev stiftet af ægteparret Rosa og Harley Eskelund.

Rosa Eskelund er kvinden bag Roses Forever ApS. Med sin store kærlighed for roser og mangeårige erfaring med produktion af potteroser, er Rosa Eskelund hele tiden på forkant med udviklingen af potteroser, hvilket resulterer i fyldige roser med store blomster i flotte farver og særdeles lang holdbarhed.

Læs mere om Roses Forever ApS på roses-forever.com.