Øl brygget på roser hitter til blomsterfestival

Et friskskænket krus skummende køligt øl er altid dejligt i sommervarmen, at den så er brygget på roser gør den jo både mere speciel og meget romantisk.

‘Eventyret med de spiselige roser startede for flere år siden, da jeg vandt en fornem award for de ny udviklede små spiselige roser på en stor fagmesse i Tyskland. Det var tilbage i 2012, altså allerede fem år siden, men ting tager tid og kræver vedholdenhed og tro. Og det har jeg haft hele tiden’, siger rose forædler Rosa Eskelund.

Tilfældigt møde i Århus

Siden da har jeg vist de spiselige roser på mange messer rundt i verden for at finde en egnet producent der allerede producerede spiselige planter, men det lykkedes ikke af den vej, men pludselig opstod muligheden, da en af mine medarbejdere på en fødevaremesse i Århus mødte gartneriet Legro, der producerer krydderurter og salater i stor stil. Legro gartneri, der ligger i Karlslunde og er leverandør til catering i hele Skandinavien, så straks muligheden for at sætte en produktion op af de spiselige roser og fik dem ret hurtigt integreret i deres øvrige produktion.
I november 2016 plantede Legro gartneri de første spiselige roser, og nu er der både brygget øl og gang i leveringer til fornemme restauranter i hele landet. Roserne har fået navnet Gourmet™ roser.

‘Det er fantastisk og jeg er meget taknemlig og glad. Jeg glæder mig vildt til sidst på ugen, hvor jeg for første gang vil smage den nye øl og også nyde sommer rose menuen i Odense på bryggeriet Flakhaven, som jo er den første restaurant der tager roserne ind og tilbyder en hel rose menu.

Den skønne nye sommer øl har fået navnet ‘La Vista de Roses Forever’ og er brygget på de nye små spiselige Gourmet roser, som er ved at finde indpas som dekoration eller som en del af retten på flere restauranter rundt om i landet.
‘Roser er jo romantiske og signalerer kærlighed som ingen anden blomst kan, derfor er efterspørgslen kraftigt stigende, nu da det er muligt at skaffe de små skønheder’ smiler Rosa.
Roser signalerer også en form for luksus og vil fremadrettet blive en meget anvendt blomst på bryllups kager og menuer, hvor det skal være noget særligt.

– Og så det er jo en verdensnyhed der præsenteres for første gang!

Odense præsenterer verdensnyheden

Hvis du tager til Odense for at smage rose øllet nyd da samtidig den skønne menu med Rosas Gourmet roser, som serveres i anledning af Odense Blomsterfestival på Bryggeriet Flakhaven i Odense.

Her afsløres menuen der serveres fra torsdag d 17. august og måneden ud:
Forret: Varmrøget makrel – Kartoffel – Radiser – Rose
Hovedret: Kalv – Majs – Squash – Kantarel – Rose – Glace
Dessert: Bær – Kys – Bær – roser
Man bliver helt sulten 🙂

Info / fakta

Her serveres den nye ROSE-ØL ‘La Vista de Roses Forever’
Bryggeriet Flakhaven
Flakhaven 2, 5000 Odense C
Tlf: 66 12 02 99
www.flakhaven.dk

De spiselige Gourmet™ roser er noget helt nyt og er udviklet af Rosa Eskelund på Syd Fyn og produceres hos krydderurte gartneriet www.legro.dk
Se mere om Rosas roser her www.roses-forever.com
Og på Facebook: Rosas Roses

Rosa selv producerer de kendte Infinity roser til dekoration og ikke de spiselige af slagsen.
Der er syv skønne farver og rosehovederne har en diameter på kun en til to en halv centimeter.

For mere information kontakt

Rosa Eskelund
Re@rosa.dk
Tlf : 51571990
Og / eller
Hanne Sandal
Bryggeriet Flakhaven Odense
Hanne@flakhaven.dk

Øllet der er en verdensnyhed serveres meget romantisk med en rose i

Brygmesteren bryggeriet Flakhaven tester de forskellige Gourmet™ rose sorter

En af de skønne retter med Gourmet™ roser der er på menuen i Odense

Små spiselige gourmet roser sammen med en traditionel minirose