Royalt stjernedrys over den smukkeste rose ved åbning af Odense Blomsterfestival

I pink champagne, på behørig vis, fik rosen sit navn som ellers var holdt hemmeligt lige indtil dåben torsdag eftermiddag. Også selve rosen var ikke set før afsløringen, da klædet blev fjernet og rosen endelig kunne beundres af de mange begejstrede fremmødte der trodsede det øsende regnvejr på Flakhaven i Odense ved åbningen af Odense Blomsterfestival.

En rose er en rose er en rose

Iført en meget smuk kjole fyldt med roser, holdt HKH Kronprinsesse Mary en fin tale ved dåben, hvor hun nævnte Gertrude Steins berømte sætning om det helt unikke ved netop roser: ”En rose er en rose er en rose”. Ved den efterfølgende reception på rådhuset ønskede Kronprinsessen tillykke med den nye rose, til en meget stolt og glad Rosa Eskelund, der har udviklet rosen. Det er ikke første gang Rosa har den glæde at få navngivet én af hendes roser af Kronprinsessen. Så sent som i juni måned fik en anden af hendes roser nemlig også en royal dåb ved åbningen af CPH Garden, og tilbage i 2012 ved åbningen af selvsamme blomsterfestival i Odense, fik Princess of Infinity® ligeledes sit navn af Kronprinsessen.

 

Skjult rose mark på Fyn med hemmelige roser

Den nye rose er i al hemmelighed blevet dyrket på en afsides mark på Nordfyn og kun ganske få har haft informationen om, at netop denne skønhed var rosen, som skulle døbes i royalt skær denne torsdag midt i august.

‘Jeg var selv i marken den anden dag for at klippe roserne for opsatsen til dåben, og jeg syntes selv at den også er virkelig god i en vase pga. den fyldte blomst og lange holdbarhed’, fortæller Rosa Eskelund. ‘Jeg fik lidt stress, da jeg ankom til marken, for også rådyr elsker roser, men heldigvis var blomsterne kun spist i halvdelen af rækken! Lidt stress skal der vel altid til før et så stort arrangement’, smiler en glad Rosa.

What a Wonderful World

‘What a Wonderful World’ er temaet i år for festivalen, og det blev også skønhedens navn.
Rosen er udviklet på Sydfyn i Rosas forædlingsdrivhus og har været ca. 10 år undervejs.
Rosen, der er en haverose, vil være i handlen i begrænsede mængder fra november 2017.
Oplysning om nærmeste forhandler kontakt Rosa på re@rosa.dk

Se mere om Rosas skønne roser her www.roses-forever.com og følg hende på Facebook: Rosas Roses

For mere info kontakt:

Rosa Eskelund
Re@rosa.dk
Tlf. 51571990

Fotos af Jens Poulsen, Blomster og Roses Forever